Friday, April 29, 2011

You Should Proud As What You Are......

Assalamualaikum........

Minggu yang sangat la memenatkan disebabkan final exam,tak masa sangat nak blogwalking or nak update pew2 kat blog. Rindu gila dengan blog kesayangan saya nih. Nih bleh update pun sebab dok curik2 masa sket.Ok,(sket2 ok ja,xda ayat laen). Entry saya kali nih lebih kepada apa yang memberi nasihat.Ceh,macam la bagus sangat nak bagi nasihat kan?hahahahaahaha....

Saya selalu  perhatikan orang disekeliling saya,apa yang saya dapat simpulkan yang kebanyakkan orang termasuklah saya sendiri sering tak berpuas dengan pew yang kita ada.Kita selalu nak jadi macam orang lain. Selalu sangat merungut tentang pew yang kita takda tapi ada pada orang laen. Contohnya kalau orang tuh lebih kaya atau lebih pandai. Saya pown kadang2 macam tuh jugak,selalu sangat merungut. Tapi bila difikikan balik macam tak patut plak kan?kita sepatutnya bangga dengan pew yang kita ada.Tiap-tiap orang dalam dunia nih ada kelebihan dia masing2.

So,tak payahlah kita asyik nak merungut ja kalau kita takda benda,kita sepatutnya bangga dengan diri kita. Maksud saya bukanlah membangga diri tapi kita patut appreciate diri kita dulu bawulah orang akan appreciate kita.Kalau kita tak hargai kita sapa lagi yang akan hargai kita kan?jadi kita tak perlulah obses nak MENJADI ORANG LAIN,jadilah diri kita yang sebenar.Tak perlu nak hipokrit dengan semua orang,juz tunjukkan the real you are.So the people will respect you more.

 Saya pown takda la sempurna,sebab semua orang dalam dunia tak sempurna. Saya bangga menjadi diri saya sendiri,biarlah apa2 pown tafsiran orang terhadap saya,saya tak kisah. Yang penting saya happy dengan life saya.At least they know who i am. If u try to be someone else,is that makes u happy????I don't think so,for me what is the best is being the real you.Right??Bersyukur dengan pew yang kita ada,sebab tak semua orang dalam dunia nih sama. Setiap orang tu ada keunikkan dia sendiri.Even twin pown mesti laen kan?

Setakat tu ja entry saya kali nih,English sy memang broken tapi saya nak gak speaking.he3!!!berjumpa lagi....Take care my readers and thank you for reading this...=)

2 comments:

  1. setuju bersyukur la dgn stiap apa kurniaan-Nya buat kte =)

    ReplyDelete

orang bek yang komen....tq